Zoekt u een advocaat voor uw hoger beroep in Utrecht? Onze hoger beroep advocaat in Utrecht heeft ervaring om uw hoger beroep een succes te maken! Het hoger beroep is namelijk een specialistisch vak, waarbij een eerdere uitspraak wederom moet worden behandeld. Bij een vonnis in eerste aanleg hebben beide partijen:

 • de beklaagde; 
 • de eiser, vaak is dit het openbaar ministerie;

het recht om in hoger beroep te gaan. Ook kunnen beide partijen daarbij in hoger beroep gaan. Beide partijen zijn het oneens met her resultaat binnen het vonnis. De beklaagde is in zijn ogen onschuldig terwijl de eiser vindt dat de beklaagde onvoldoende wordt bestraft. Om het hoger beroep te doen slagen 

Herbeoordeling zaak

Bent u het niet eens met een vonnis dan dient u in hoger beroep te gaan. Het resultaat van een hoger beroep is echter wel afhankelijk van:

 • de heroverwegingen van de rechter;
 • de 'aanvullende' aangevoerde bewijslast;
 • en het toelichtend pleidooi aangaande de voorliggende feiten. 

Om een hoger beroep goed te laten verlopen en te begeleiden dient u een adequate hoger beroep advocaat Utrecht in te schakelen. Wees ook goed voorbereid op een zaak in hoger beroep en laat u door een gedegen jurist bijstaan. De advocaat behartigt uw belangen door de feiten wederom onder de loep te nemen. Om in hoger beroep te gaan dient u binnen drie maand nadat het vonnis is uitgesproken het hoger beroep aantekenen. 

Eenmalig hoger beroep

Iedereen heeft bij iedere vorm van rechtsgang recht op hoger beroep. U bent het namelijk niet eens met het vonnis uitgesproken door de rechter in eerste aanleg. En dus kunt u daartegen in hoger beroep gaan. U vraagt daartoe een raadsheer om de zaak nog een keer te doen, om zo via die weg een betere uitspraak te verkrijgen. De uitspraak binnen het hoger beroep is echter bindend en kan niet meer gewijzigd worden. U dient dan ook zeker van uw zaak te zijn of u een redelijke kans heeft om het vonnis te kunnen wijzigen. Laat u daartoe informeren omtrent uw slagings kansen bij de advocaat voor hoger beroep Utrecht. 

Resultaat van een hoger beroep

Met een hoger beroep tracht u of de tegen partij om de rechter over te halen om het vonnis te wijzigen. Afhankelijk van de aangedragen bewijslast en aanvullend pleidooi kan de rechter komen tot:

 • hetzelfde vonnis. Het eerdere vonnis uitgesproken door de rechter in eerste aanleg wordt overgenomen;
 • een hogere straf. Het is gebleken dat op basis van de aanvullende informatie de gedaagde feitelijk zwaarder bestraft moet worden;
 • een vernietiging van het eerste vonnis. De feiten zijn bij het eerste vonnis onjuist geïnterpreteerd danwel biedt nieuwe bewijslast de onjuistheid van het eerste vonnis. Dit betekent dat het vonnis in het voordeel van de gedaagde wordt vernietigd. 

Met de inzet van de advocaat voor hoger beroep Utrecht kunt u ook een hoger beroep succesvol laten zijn. Vraag uw advocaat wat u het beste kunt doen. 

In cassatie gaan

Bent u het eveneens niet eens met de uitspraak in hoger beroep en kunt u redelijkerwijs aantonen dat u vindt dat:

 • het recht verkeert is geinterpreteerd;
 • of dat uw zaak procedureel onjuist is behandeld;

dan kunt u met uw zaak in cassatie gaan bij de Hoge Raad. Neem daartoe de juridische expertise van de advocaat voor hoger beroep Utrecht in de arm.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 80

(Lokaal tarief)

 1. Bel onze intakebalie
 2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
 3. De juiste advocaat wordt gezocht
 4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op