Bent u het oneens met het vonnis tegen u? Ga dan in hoger beroep om uw gelijk binnen het ontslagrecht te verkrijgen. Heeft de kantonrechter het door de werkgever aangevraagde ontslag goedgekeurd terwijl u redenen heeft dat het ontslag onterecht is, dan kunt u conform het ontslagrecht in hoger beroep gaan. De ontslagrecht hoger beroep advocaat kan u optimaal bijstaan door het recht te laten zegevieren. Bent u ook van mening dat u een onterecht vonnis hebt verkregen bij de rechter in eerste aanleg, ga dan in hoger beroep door de advocaat voor ontslagrecht in te schakelen. Ook u kunt voor het onrecht gecompenseerd worden. 

Werkelijk dringende reden

Het kan zijn dat er sprake is geweest van ontslag op staande voet. Dit wordt veelal per ommegaande gegeven omdat er iets is voorgevallen waardoor de werkgever niets anders kan doen om de werknemer te ontslaan. Maar is er altijd wel sprake van een werkelijk dringende reden? Het kan zijn dat de werkgever achterliggende bedoelingen heeft waardoor deze de werknemer graag snel wil ontslaan. Een ontslag op staande voet kost de werkgever namelijk praktisch niets. Dit kan dan ook een reden zijn waarom de werkgever u op staande voet ontslaat. Het moet dus overduidelijk zijn dat er sprake is van een dringende reden. De werkgever zal daartoe een dossier aanleggen en overleggen aan de kantonrechter. Toch kan het zijn dat de rechter mee gaat in de argumenten van de werkgever terwijl u zeker weer dat het ontslag niet op basis van een dringende reden is gebeurd. Om uw gelijk te halen kunt u in hoger beroep gaan om uw recht te halen. 

Misleiding bij ontslag

Ontslag wegens bedrijfseconomische omstandigheden kan indien het bedrijf werkelijk in financieel slecht weer zit. Tot dusver dient dat ook aangetoond te worden en dient een collectief ontslag aangevraagd te worden bij het UWV. De overheid heeft de intentie om de ontslag regels te versoepelen waardoor het makkelijk wordt gemaakt om personeel te ontslaan. Het is dus de vraag of ontslag wegens bedrijfseconomische redenen ook werkelijk van toepassing is. De kans is aanwezig dat de werkgever via misleiding werknemers op straat zet, waarbij een relatief lage ontslagvergoeding wordt gegeven. Misleiding binnen het ontslagrecht is uiteraard niet toegestaan. Komt het tot een vonnis dan kunt u binnen drie maand in hoger beroep gaan om zo uw gelijk te halen. 

Hoger beroep: juridische bijstand

Om in hoger beroep te gaan binnen het ontslagrecht dient u overtuigd te zijn van uw standpunten. U moet hard maken dat de werkgever u willens en wetens ten onrechte heeft ontslagen. De dringende reden kan ook te wijten zijn aan andere factoren waar u zelf geen aanleiding tot hebt gegeven. Dit betekent dat u mogelijk ten onrechte bent ontslagen. Bent u ook van mening dat het vonnis binnen het ontslagrecht totaal anders had gemoeten, ga dan in hoger beroep zodat u schadevergoeding en genoegdoening kunt verkrijgen. Schakel de hoger beroep advocaat tijdig in zodat u uw recht binnen het ontslagrecht kunt halen.

 

Weet u niet zeker of u een zaak heeft?

085-773 70 80

(Lokaal tarief)

  1. Bel onze intakebalie
  2. Vertel kosteloos uw juridische probleem
  3. De juiste advocaat wordt gezocht
  4. De advocaat neemt vrijblijvend contact met u op